Чоловікові, який порізав вінничанина на транспортній зупинці, загрожує до 15 років за гратами

Новини Вінниці

У червні до одного з відділень поліції міста Вінниці надійшло повідомлення від лікарів швидкої допомоги: з різаною раною голови та ножовим пораненням плеча госпіталізований вінничанин. Як з`ясувалося, на зупинці громадського транспорту на вул. Келецькій на вінничанина напав невідомий.

За фактом було  розпочато досудове розслідування, в процесі було встановлено особу нападника –  уродженець Донецької області, раніше неодноразово судимий.  Того літнього дня  на зупинці цей чоловік був п`яним та дуже агресивним. Він накинувся з двома ножами на людину, яка зробила йому зауваження.

Під час досудового розслідування  щодо обвинуваченого було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, без визначення застави

Нині Вінницькою місцевою прокуратурою скеровано обвинувальний акт до  Вінницького міського суду за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15- п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України, тобто закінчений замах на умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, з хуліганських мотивів.

Правову оцінку діям вказаного правопорушника надасть Вінницький міський суд Вінницької області.

Довідка.  Ч. 2 ст. 15- п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України – закінчений замах на умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, з хуліганських мотивів, передбачає покарання від 10 до 15 років позбавлення волі.

Дмитро Шестопал, прокурор Вінницької місцевої прокуратури          

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *