В Україні 34 тисячам малюків не вистачає місць у дитсадках

Новини України

В Україні 34 тис. дітей не мають змоги відвідувати дитячі садки через відсутність місць.

Про це на зустрічі з уповноваженим Президента з прав дитини Миколою Кулебою сказала міністр освіти і науки Ганна Новосадповідомляє Офіс Президента.

«Діти мають приходити у школу підготовленими, а це – завдання дошкільної освіти. Але наразі 34 тисячі дітей у країні не мають можливості відвідувати дитячий садок через відсутність вільних місць. Це стосується і великих міст, і сіл. Тому питання розвитку дошкільної освіти та створення гідних умов роботи для працівників є пріоритетом для міністерства», – зазначила Новосад.

Метою зустрічі було обговорення актуальних питань, пов’язаних із реалізацією конституційного права дитини на освіту.

Микола Кулеба наголосив, що вкладання коштів у ранній розвиток дитини – це інвестиції в майбутнє, бо саме у дошкільному віці формуються базові особистісні якості.

«Дошкільна освіта має відповідати потребам дитини та забезпечувати дотримання її інтересів», – наголосив уповноважений Президента з прав дитини.

Також під час зустрічі обговорили перспективи розвитку середньої освіти, запровадження профільної середньої освіти, реформування інтернатних закладів, забезпечення закладів освіти транспортом, харчування дітей у школах.

Новосад зазначила, що міністерство продовжуватиме реформування української школи з урахуванням найкращих вітчизняних і міжнародних практик.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *