Незвичні майстер-класи і «Джазові сніданки» пройдуть у фінальний день VINNYTSIA JAZZFEST (відео)

Відео Новини Вінниці Топ

Не лише дізнатися практичні рецепти успіху всесвітньовідомих джазменів, а й отримати унікальну нагоду – помузикувати із ними, у неділю зможуть всі вінничани та гості міста на унікальних «Джазових сніданках».

Цей інноваційний культурно-освітній проект креативних музичних коворкінг-зустрічей вперше у Вінниці відбувся минулого року. І одразу вразив усіх незвичним форматом та особливою невимушеною атмосферою. Артисти зізнавались, що подібне бачили лише у Нью-Йорку та у Європі, а глядачі одноголосно говорили: «Хочемо ще!»

Цього року «Джазові сніданки» пройдуть у неділю, 22 вересня, з 9.00 до 12.00 у концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 34).

Учасниками проекту стануть зірки Куби, Польщі, Австрії, Ямайки, Південно-Африканської Республіки та Ізраїлю:

* спеціальний гість проекту – всесвітньовідомий кубинський гітарист та викладач Лондонського музичного коледжу Ахмед Дікінсон Карденас,

* легенда польського джазу, культовий кінокомпозитор, видатний джазовий скрипаль і диригент Кшесімір Дембскі,

* лідери знаменитої польської формації Oleś Brothers – контрабасист Марцін Олесь та барабанщик Бартломей Олесь,

* блискучий польський саксофоніст-новатор і композитор Міхал Кобоєк,

* один із кращих трубачів світу Маріо Ром з Австрії,

* знаменитий ізраїльський джазовий саксофоніст, композитор та музичний продюсер Алекс Горен,

* ізраїльська джаз-діва Доріт Горен,

* король блюзу й r&b Рой Янг із Ямайки,

* культовий барабанщик Гладвін Машоко з Південно-Африканської Республіки,

* видатний піаніст та композитор Олександр Слуцький (Ізраїль),

* віртуозний контрабасист Валерій Ліпец (Ізраїль).

Усі вони під час під час невимушеного спілкування, за філіжанкою кави ділитимуться із глядачами усіма секретами свого творчого успіху та майстерністю імпровізації.

– Усі, хто був минулого року на «Джазових сніданках», підтвердять, що це настільки особливий проект, після якого виходиш геть іншим. Це така потужна концентрація творчої енергії, яка надихає та об’єднує усіх, – зазначає продюсер міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель. – Минулого року під час «Джазових сніданків» ми вперше у Вінниці показали, як насправді навчаються музиці, творчості й мистецтву у Європі. Не у чотирьох стінах за застарілими підручниками, а на практиці. У абсолютній атмосфері свободи і безмежного натхнення! Де музиканти-початківці спокійно грають та спілкуються зі знаменитостями.

– Щоби кожен учасник отримав можливість вільного творчого самовираження та самореалізації, знайшов відповіді на важливі для себе запитання і, спілкуючись у неформальній атмосфері із відомими музикантами, почав сам розвиватися та досягати успіху – саме у цьому полягає основна мета «Джазових сніданків», – відзначає голова правління ГО «Інститут культурної політики», заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков. – Ми одразу обрали такий формат проведення – за філіжанкою кави, щоб були зруйновані бар’єри та стереотипи між публікою та артистами, щоб були створені всі умови для вільного обміну думками, досвідом та можливістю відкриття у кожного глядача «потаєного» творчого та креативного потенціалу.

Проект «Джазові сніданки-2019» відбудеться за підтримки Інституту культурної політики та Вінницької міської ради.

Це буде один із багатьох сюрпризів грандіозного ХХІІІ міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2019, який з 20 по 22 вересня збере у Вінниці найкращих джазменів із 8 країн, на відкритті вразить показом легендарного мюзиклу «Бал у Савойї», а у фіналі подарує усім всесвітню прем’єру проекту «Jazzy Latin Groove B & W» від зірок першої величини, які на особисте запрошення Вінницького міського голови Сергія Моргунова дадуть єдиний концерт в Україні.

Все найцікавіше про концерти блискучого VINNYTSIA JAZZFEST-2019 і те, як потрапити на «Джазові сніданки» дізнавайтесь на офіційному сайті http://jazz.vn.ua, у інформаційному центрі VINNYTSIA JAZZFEST за адресою: вул. Театральна, 15 (1 поверх) та за телефоном: (0432)690-025.

Яка атмосфера вирувала на «Джазових сніданках» минулого року і чим найбільше проект вражає глядачів – дивіться у відео.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *