Вбивця Гонгадзе подав касацію на вирок: “Я вже відбув повний строк”

Новини України

Убивця журналіста Георгія Гонгадзе колишній генерал-лейтенант міліції Олексій Пукач подав касацію з вимогою скоротити йому термін ув’язнення з довічного до 15 років. Про це повідомляє Kyiv Post.

Зазначається, що засуджений змінив свої свідчення, і тепер він наполягає, що «перевищив повноваження».

  • Я можу визнати, що перевищив свої повноваження, і це призвело до смерті Гонгадзе. Я вже відбув повний строк за цей злочин. Вони не мали права дати мені довічне, – заявив він.

Відомо, що у 2018 році Пукачу на прохання адвокатів перерахували термін за законом Савченко. Якщо суд задовольнить касацію, Пукач може вийти на свободу. Засідання у його справі має відбутися 9 жовтня.

Довідка: засновник «Української правди» Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі під Таращею Київської області знайшли його тіло з відтятою головою.

У 2009 році в Київській області знайдені останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох екс-співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України – Валерія Костенка, Миколу Протасова та Олександра Поповича. Суд позбавив їх волі на строк від 12 до 13 років.

Крім того, у січні 2013 року суд засудив до довічного ув’язнення колишнього начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за вбивство журналіста.

Поховали тіло вбитого журналіста 22 березня 2016 року в Києві. Замовники вбивства досі не встановлені.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *