Вінницю відвідає митрополит Епіфаній

Новини Вінниці Топ

На День міста, 14 вересня, Вінницю відвідає Предстоятель Православної Церкви України, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Приїзд Предстоятеля помісної церкви приурочений до дня святкування Собору Вінницьких святих, який відзначається саме 14 вересня.

Як зазначають у прес-службі Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, окрім Єпіфанія до Вінниці прибудуть архієреї та представники духовенства з різних регіонів України. Перед святковою літургією предстоятель ПЦУ очолить молебень з нагоди Дня міста. Урочистості та святкові богослужіння відбудуться у Спасо-Преображенському кафедральному собору Вінниці (вул. Соборна, 23) за наступним розкладом:

8.00 – водосвятний молебень
8.30 – часи
8.45 – урочиста зустріч Блаженнійшого Митрополита Епіфанія
9.00 -урочистий молебень з нагоди Дня міста
9.30 – початок Божественної Літургії

У прес-службі єпархії нагадують: День Вінницьких святих було встановлене у 2015 за ініціативи митрополита Симеона. До Собору Вінницьких святих увійшли святі, які народилися або проходили своє служіння на Вінниччині. Зокрема, це преподобний Антоній Печерський – засновник Лядівського скельного монастиря монастиря, преподобний Феодор Острозький, володар Подільських земель, святитель Петро Могила засновник братського колегіума при Вінницькому Вознесенському монастирі, святитель Феодосій Чернігівський, уродженець с. Уланів Хмільницького району та преподобний Феофіл Київський, котрий народився у с. Махнівка Козятинського району, та інші святі. З благословення Митрополита Симеона, священиком Вінницько-Барської єпархії протоієреєм Олегом Кожушним була складена служба на честь Вінницьких святих та написана ікона, яка знаходиться в Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

До слова, у поліції повідомляють, що під час богослужінь територію собору охоронятимуть близько 30 правоохоронців. Перед початком богослужінь прилеглу до собору територію обстежать поліцейські вибухотехніки. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *