У Вінниці знову не змогли обрати директора «Кіно-Поділля»

Новини Вінниці

У середу, 11 вересня, у Вінниці знову обирали директора Центру кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля». Під час засідання у приміщенні обласної ради, члени конкурсної комісії так і не змогли обрати очільника установи з-поміж двох кандидатур.

Як передає прес-служба облради, першим дев’ятеро членів комісії заслухали стратегію розвитку «Кіно-Поділля», запропоновану кандидатом на вакантну посаду Сергієм Котляревським:

  • Протягом п’яти років своєї діяльності планую реанімувати ледь живі осередки кіномистецтва та дати їм можливість працювати. Моє завдання – щоб в усіх селах усіх районів області у будинках культури демонструвалось українське кіно.

Також Сергій Котляревський зазначив, що  планує відкрити студію зі створення, монтажу та дубляжу українського кіно на іноземні мови.

Діюча виконувачка обов’язків директорка Центру кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля» Валентина Погребняк прозвітувала перед членами конкурсної комісії про роботу, яка проводилася закладом за час її керівництва:

  •  Своїми силами вдалося зробити поточний ремонт кабінету і створили ретрокіновиставку в ньому, займаємось напрямом національно-патріотичного виховання зі студентами, школярами, військовими та правоохоронцями, розвиваємо благодійний напрям роботи Центру. Щорічно проводимо у вересні День українського кіно, який я започаткувала. Співпрацюємо із районними дирекціями кіномережі Вінницької області.

Члени комісії після презентації програм кандидатам мали можливість ставити додаткові запитання. Згодом шляхом таємного голосування  вони визначали переможця конкурсу. За його результатами троє членів конкурсної комісії не підтримали жодного кандидата, троє – підтримали Сергія Котляревського, а ще троє – Валентину Погребняк. Таким чином, не набравши необхідної кількості голосів, жоден з кандидатів не був визнаний переможцем конкурсу.

  • Конкурс на заміщення посади директора комунального закладу «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля» згодом буде оголошений знову, – підсумував голова обласної Ради Анатолій Олійник. – Той, хто буде обраний директором, має знати те, що якщо нічого не зміниться у популяризації українського кіно, чим безпосередньо повинен займатися цей комунальний заклад, то постане питання чи взагалі актуально буде його існування.

До слова, комісія вже вдруге не може визначитись із кандидатурою на посаду директора «Кіно-Поділля».

Як відомо, 20 червня 2019 року проводився конкурс на посаду директора комунального закладу. Тоді кандидатуру Валентини Погребняк підтримали 4 члени комісії, Сергія Котляревського – 3 члени комісії, жодного з кандидатів не підтримали двоє членів комісії. Але конкурс не відбувся, бо згідно з процедурою, щоб обрати керівника, потрібно мінімум 5 голосів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *