Пожежу біля калинівського арсеналу ліквідовано, працюють слідчі

Новини Вінниці Топ

Загроз для військовослужбовців та цивільного населення через задимлення і вибухи на технічній території військового арсеналу у Калинівці немає. Про це у коментарі виданню УНН повідомив представник пресцентру Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк. Пожежу ліквідували.

  • Загроз для військовослужбовців та цивільного населення немає. Немає постраждалих осіб. Ситуація контрольована. Там, на місці, перебуває оперативна група, на чолі з першим заступником начальника Генштабу Збройних сил України. На місці разом з іншими фахівцями будуть вживати заходи щодо локалізації місця займання і визначатися подальші дії, – сказав Гуцуляк.

Як стало відомо кореспонденту «Вінниця.ОК», на території частини працюють слідчі, які з’ясовують причини загоряння сухої трави на території складів. Серед основних версій розглядають підпал та службову халатність. Також не виключають, що пожежа могла виникнути безпосередньо під час ліквідації старих боєприпасів.

У Міноборони доповідають, що біля складів згоріло близько двох гектарів сухої трави. В цілому, за даними ДСНС, лише протягом минулої доби на Вінниччині згорів 41 гектар сухої рослинності у  Липовецькому, Гайсинському, Погребищенському, Тиврівському, Барському, Бершадському, Іллінецькому, Калинівському, Теплцькому, Томашпільському, Вінницькому, Ямпільському, Могилів-подільському, Муровонокуриловецькому, Хмільницькому, Козятинському та Літинському районах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *