На Вінниччині завершилось розслідування інциденту, в якому важко травмувався лісник

Новини Вінниці

Комісія Держслужби з питань праці винесла вердикт щодо нещасного випадку, у якому постраждав 57-річний лісник. Як інформують у прес-службі установи, інцидент визнано пов’язаним із виробництвом.

Раніше повідомлялося, що 13 серпня у селі Махаринці Козятинського району отримав закриту тупу травму живота та переломи кісток тазу під час зачистки лісосіки від порубаних решток.

  • 13 серпня 2019 року у ДП «Козятинський райагроліс» ВОКСЛП «Віноблагроліс» на території Махаринецької сільської ради, під час зачистки лісосіки від порубаних решток, лісник Ш., 1962 р.н., не зважаючи на зрізаний і завислий неподалік ясен, почав розкряжовувати приземлене дерево.  О 10:40 завислий ясен упав і одна з гілок травмувала лісника. У результаті – закрита тупа травма живота, позачеревний розрив сечового міхура, множинні переломи кісток тазу, – зазначають у службі з питань праці

Комісією зі спеціального розслідування встановлено, що причинами настання нещасного випадку стали:

  • недостатній контроль з боку посадових осіб підприємства за виконанням лісосічних робіт через відсутність у штаті майстра;
  • не укомплектування бригади помічником вальника (лісоруб виконував роботи одноосібно);
  • невиконання вимог інструкцій з охорони праці – не здійснено у першу чергу звалювання завислого дерева;
  • прийняття рішення щодо вибору місця заготівлі дров без погодження з керівництвом.

За рішенням комісії нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом, відповідно до підпункту 1 пункту 52 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 року №337. На нього складено акт за формою Н-1/П.

Члени комісії зі спеціального розслідування мали зустріч з потерпілим та його сестрою, роз`яснили їхні права відповідно до діючого законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *