У Нацслужбі здоров’я назвали безкоштовні медичні послуги в 2020

Новини України

Послуги первинної та екстреної медичної допомоги залишаться безкоштовними

У Національній службі охорони здоров’я України (НСЗУ) розповіли про безкоштовних медичних послуг, які будуть доступні для українців у 2020 році. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НСЗУ.

Зазначається, що за програмою медичних гарантій, послуги первинної амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної медичної допомоги та реабілітації залишаться безкоштовними. Чіткий перелік безкоштовних медичних послуг буде відомо після затвердження державного бюджету на 2020 рік.

  • Ці послуги будуть безкоштовними для українців, адже вони вже заплатили за медичну допомогу зі своїх податків, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що медичні послуги, пов’язані з лікуванням гострого мозкового інсульту, гострого інфаркту міокарда, допомога в пологах і неонатальна допомога, ендоскопічні обстеження, спрямовані на ранню діагностику онкологічних захворювань будуть безкоштовними в медустановах, які уклали договір з НСЗУ.

Для укладення договору на надання пріоритетних послуг установа повинна відповідати вимогам, визначеним НСЗУ.

  • Послуги спеціалізованої медичної допомоги за програмою медичних гарантій можна буде отримати безкоштовно тільки за направленням лікаря первинної або лікуючого лікаря. Але є винятки. Без направлення спеціалізовану медичну допомогу у відповідності з медичними показаннями можна буде отримати безкоштовно пацієнтам, які звернулися до акушера-гінеколога, стоматолога, педіатра, психіатра, нарколога. Також без направлення безоплатно надається медична допомога при невідкладному стані, – йдеться в повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *