Душив доньку та обмінювався дитячим порно із самотніми матерями: подробиці справи вінницького педофіла

Новини Вінниці Топ

Днями Вінницю шокувала моторошна звістка про 32-річного чоловіка, який катував  прийомних сина та доньку і знімав порнографічні фото та відео за їхньої участі. Коли ж його затримали, чоловік повісився у слідчому ізоляторі. Як з’ясувало слідство, зловмисник бив та душив дітей, а аморальні матеріали надсилав самотнім матерям. Інші подробиці гучної справи читайте далі.

Трирічна дівчинка та п’ятирічний хлопчик жили із прийомним батьком за рішенням суду. Їхню маму, колишню дружину злочинця, позбавили батьківських прав. На неповну родину давно скаржилися сусіди. Вони кажуть: з квартири постійно доносились плач та крики малечі, до того ж діти постійно ходили у синцях.

  • У дітей синці. Одним сусідам він казавк, що донька з гойдалки впала, іншому сусіду каже, що з ліжечка. Хоча ліжечка у дитини немає, вона на матраці спала, – говорить сусідка Тетяна Василюк 

Начальник головного управління обласної поліції Юрій Педос розповідає, що діти дійсно жили у жахливих умовах: спали на матрасі, який «ніби зі смітника принесли», їли з полу «як кошенята» та терпіли знущання. За таке ставлення батькові інкримінували ч.2 ст. 127 ККУ (катування):

  • У слідства є докази, що зловмисник бив дівчинку по голові, душив її до напівсмерті 

Перевіривши електронні носії, що належали затриманому, правоохоронці з’ясували, що чоловік розповсюджував у мобільних додатках фото та відео, які містили ознаки дитячої порнографії. Як вдалося встановити, підозрюваний знайомився у соцмережах із самотніми жінками, які виховують неповнолітніх дітей, та пропонував їм робити і надсилати йому фото і відео зі своїми оголеними дітьми, натомість надсилав їм матеріали, ймовірно, зі своїми дітьми. Такі дії підпадають під ч. 4 ст. 301 ККУ (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів). 

Крім того, зловмисник розміщував оголошення, що хоче «підселити» до своєї квартири жінку з дитиною.

  • Близько року тому він познайомився із 21-річною мешканкою Київської області, яка виховує сина віком 2,5 роки. Він просив, а в подальшому отримав від неї фотографії її оголеного сина. А також пропонував приїхати до неї, напоїти дитини алкоголем і вступити із нею та хлопчиком у статевий зв’язок, – розповів начальник обласної поліції

До слова, У 2016 році чоловік вже притягався до відповідальності за подібні злочини. У нього були вилучені електронні пристрої та носії з матеріалами, що мали ознаки порнографії, в тому числі і дитячою. Втім, фактів розповсюдження ним цих матеріалів не було доведено.

В результаті санкціонованого обшуку, каже начальник обласної поліції, у молодої жінки вилучили мобільний телефон із фотографіями. Вона зізналась, що домовилась обмінюватись фотографіями оголених дітей із підозрюваним, але навіщо це їй не пояснила.

Сам підозрюваний 7 вересня повісився на простирадлі в одиночній камері СІЗО.

  • Коли працівники закладу помітили і зняли його, він ще дихав, однак врятувати його не вдалося, – розповів Юрій Педос.

Наразі у ДБР перевіряють, чи не було факту доведення підозрюваного до самогубства з боку правоохоронців.

Триває досудове розслідування. Очікується низка експертиз, які встановлять походження матеріалів із дитячою порнографією та особи дітей, зображених на них. Правова оцінка діям киянки буде надана в ході досудового слідства. Правоохоронці перевірять і інших жінок, з якими підозрюваний підтримував зв’язок та його брата, який міг бути причетний до розпусних дій. Також встановлюється, чи заробляв покійний кошти на аморальному контенті.

Постраждалі від дій прийомного батька брат і сестра наразі знаходяться у дитячому закладі, з ними працюють психологи. Працівники ювенальної поліції привезли їм іграшки, одяг та солодощі. Однак, психологи зазначають – пережиті страждання, напевно, накладуть свій відбиток на подальше життя мелечі.

  • Вони знають наругу, вони знають відстороненість, вони знаю приниження, вони знають агресію і секусуальное насильство. Тобто діти вже розуміють, що життя це біль, що життя це насильство, що життя це приниження, що вони в подальшому транслюватимуть, – вважає психологиня Тетяна Нікіфорова 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *