Вінничанин, допомагаючи сусідці впіймати крадія, сам став злочинцем

Новини Вінниці

Вінницький міський суд Вінницької області 3 вересня 2019 року визнав винним 34-річного чоловіка, який наніс умисне тяжке тілесне ушкодження незнайомцю. За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження), суд призначив йому покарання  –  п’ять років позбавлення волі.

У листопаді 2018 року близько 4 години ранку з проханням про допомогу до обвинуваченого звернулася сусідка, в якої викрали ванну. Чоловік погодився їй допомогти. Біля ставка він помітив на греблі незнайомця із великим білим предметом і вирішив, що то крадій. Потім стало очевидним, що то не ванна, а мікрохвильова піч. Але конфлікт між чоловіками вже набрав обертів: захисник сусідки вдарив власника мікрохвильовки кулаком в груди, причому, в руці був брелок у формі розкладного ножа, і супротивник отримав  тяжкі тілесні ушкодження.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав. У свою чергу, потерпілий зауважив, що підсудний частково відшкодував йому завдану матеріальну шкоду. Проте, надалі, за словами потерпілого, на усі спроби досягти компромісу з приводу матеріальної компенсації йому, обвинувачений відмовляв.

У результаті, обвинуваченому визначено покарання – позбавлення волі строком на п’ять років. На даний час вирок не набув законної сили.

Довідка. Ч. 1 ст. 121 КК України – умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, чи таке, що спричинило втрату будь-якого органу або його функцій, психічну хворобу або інший розлад здоров’я, поєднаний зі стійкою втратою працездатності не менш як на одну третину, або переривання вагітності чи непоправне знівечення обличчя. Карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

За інформацією: прес-служба Вінницького міського суду Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *