ВІННИЦіЯнський кінофестиваль: у Вінниці в тринадцятий раз «роздадуть» золотих летючих слонів

Новини Вінниці Топ

Напередодні Дня міста, 13 вересня, у Вінниці відбудеться церемонія нагородження переможців ХІІІ ВІННИЦіЯнського фестивалю комедійного та пародійного кіно. Цьогоріч журі оцінить 28 робіт з 8 країн світу. Авторам восьми найкращих стрічок вручать головні призи фестивалю – статуетки золотих летючих слонів.  

Фільми представлені у чотирьох номінаціях: «Музичний кліп», «Реклама», «Анімація» та «Шорт, побери». З усіма роботами можна ознайомитись за посиланням.

Кіноподію відвідають давні друзі фестивалю: Анатолій Борсюк, Віктор Андрієнко, Ян Левінзон та Євген Чепурняк. Також на свято кінематографу завітають Лілія Ребрик та відомий російський мультиплікатор Гаррі Бардин.

  • Серед робіт Гаррі Бардина мультфільми «Летучий корабль» та «Пиф-паф, ой-ой-ой». Всього навсього він – володар пальмової гілки Канського кінофестивалю. Він досі працює, у жовтні виходить його новий мультфільм. Гаррі – друг не лише нашого міста, оскільки тут народився його батько, а й України. Він одним з  перших підписав листи проти окупації Криму та в підтримку Олега Сенцова. Напередодні фестивалю, одинадцятого вересня, йому відбудеться сімдесят вісім років, – розповів директор міського палацу мистецтв «Зоря» Євген Майданик

Церемонію нагородження переможців фестивалю проведе Юрій Горбунов. Відбудеться дійство на майдані Незалежності.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *