Кабмін створив два міністерства і перейменував чотири

Новини України

Кабінет міністрів України схвалив рішення про об’єднання та реорганізацію деяких міністерств. Відповідна постанова від 2 вересня № 829 опублікована на Урядовому порталі, передає УНІАН.

Так, з метою оптимізації системи центральних органів виконавчої влади та відповідно до пунктів 9 і 91 статті 116 Конституції України уряд перейменував: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства на Міністерство розвитку громад та територій; Міністерство економічного розвитку і торгівлі на Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства; Міністерство екології та природних ресурсів на Міністерство енергетики та захисту довкілля; Міністерство у справах ветеранів на Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Також реорганізовано Міністерство аграрної політики та продовольства шляхом приєднання до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства; Міністерство енергетики та вугільної промисловості шляхом приєднання до Міністерства енергетики та захисту довкілля; Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб шляхом приєднання до Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Крім того, Кабмін утворив Міністерство культури, молоді та спорту України, реорганізувавши шляхом перетворення Міністерство інформаційної політики і поклавши на утворений центральний орган виконавчої влади завдання та функції Міністерства культури і Міністерства молоді та спорту, що ліквідуються.

  • Ліквідувати Міністерство культури і Міністерство молоді та спорту. Утворити Міністерство цифрової трансформації України, реорганізувавши Державне агентство з питань електронного урядування шляхом перетворення, – йдеться у рішенні уряду.

Відповідним актом передбачено, що центральні органи виконавчої влади, що утворюються шляхом реорганізації інших центральних органів виконавчої влади, є правонаступниками майна, прав та обов’язків органів, які реорганізуються; центральні органи виконавчої влади, що припиняються згідно з цією постановою, продовжують виконувати функції та повноваження у визначених сферах до завершення здійснення заходів з утворення та/або реорганізації центральних органів виконавчої влади, яким передаються повноваження та функції центральних органів виконавчої влади, що припиняються. Міністерству фінансів доручено під час підготовки пропозицій щодо внесення змін до закону «Про державний бюджет України на 2019 рік» передбачити видатки, необхідні для забезпечення виконання цієї постанови. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *