Найбільший герб, фестивалі та виставки, Ріаnoбой та «Ляпіс-98»: як Вінниця відзначить День народження

Новини Вінниці Топ

Наступного тижня Вінниця відзначатиме 656-й День народження. Урочистості з цього приводу відбудуться у суботу, 14 вересня. У святковий день на мешканців міста чекатимуть розважальні, спортивні та мистецькі заходи. Завершаться народні гуляння концертом за участі Сергія Міхалка та Дмитра Шурова (Ріаnoбой).

Свято стартує на Майдані Незалежності о 14:00. Тут відбудеться  фестиваль військових духових оркестрів України за участі колективів з Вінниці, Одеси та Чернігова. Крім того, на Майдані розташуються локації проекту «Вінниця – місто славетних», що включатиме виставку історичного костюму XIV – ХХ сторіччя, виставку експонатів музею Коцюбинського та експозицію репродукцій картин художника-кубіста, уродженця Вінниці Натана Альтмана.

Наподалік, на Майдані Небемної Сотні гомонітиме ІІІ мистецько-освітній фестиваль «Водограй», організований педагогічним університетом імені Коцюбинського. Тут презентують вишиту книгу про Вінницю та найбільший герб Вінниці

  • На найбільший герб ми не претендуємо, це буде цікава символічна конструкція: висока, широка, на фоні якої можна буде сфотографуватись, – уточнив Директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук

Буде на що подивитись і на Європейській площі. Із 14:30 тут проходитиме фестиваль «Вінничани мають таланти», в якому візьмуть участь талановиті родини, діти та зіркові вінничани. А ввечері, о 20:00 тут можна буде переглянути кіно під відкритим небом.

На вулиці Соборній «розгорнуться» проекти «Вінниця – місто свідомих!», «Вінниця – місто ідей!», «Вінниця – місто дитячих посмішок!» та фестиваль майстерності та талантів «Маленькі райони великого міста».

Чимало цікаво відбуватиметься у Центральному парку міста. Вже 13 вересня тут працюватиме фестиваль їжі. У святковий день біля фонтану «Водограй» у парку діятиме проект для людей поважного віку «Вінниця – місто активних!», а також проект «Вишивана доля Вінниччини».

  • Що стосується «Вишиваної долі Вінниччини», вона буде представлена  багатьма речами: рушниками, костюмами, орнаментами, – сказав Максим Філанчук

Крім того, для всіх охочих працюватимуть клуби за інтересами.

Тим часом  біля Літнього театру пройде фестиваль спорту «Сила міст-6» та проект «Парк бібліотечних розваг».

На стадіоні парку презентуватимуть ДЮСШ та спортклуби міста.

Кульмінацією свята стане концерт на площі Василя Стуса. Для вінничан у День міста виступлять Ірина Федишин, Pianoбой та Сергій Міхалок із оркестром «Ляпіс 98».

До слова, у міській раді повідомили, що святкування коштувало бюджету 820 000 гривень.

Додамо, що у День міста з 10:00 до 19:00 буде перекрито рух транспорту вулицею Соборною.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *