Мистецтво берегти ліси: вінничан запрошують на просвітницький фестиваль «Пізнай ліс!»

Новини Вінниці

У неділю, 8 вересня, о  14-й  годині у Вінниці на на Фонтанній площі Центрального парку культури і відпочинку розпочнеться третій обласний лісівничо-просвітницький фестиваль «Пізнай ліс!».

Обласне управління лісового та мисливського господарства, держлісгоспи Вінниччини представлять вінничанам щоденне життя Подільського лісу. Лісівники пропонують гостям та учасникам фестивалю познайомитися з флорою та фауною Подільського лісу, лісовими культурами, лісовим насінням, продукцією побічного користування, вирощуванням посадкового матеріалу, базовими лісорозсадниками, теплицями…

Лісівники обіцяють показати вінничанам,  яку красу, навіть дуже екзотичну, вирощують для озеленення населених пунктів, садиб, як молоді деревцята приживлюються, як їх доглядають, як їх вберегти від природних катаклізмів і захистити від диких звірів. 

На фестивалі будуть представлені локації «Мисливське господарство Вінниччини», «Дикі тварини Поділля», «Найбільша в Україні вінницька популяція червонокнижного зубра». Окремо буде представлено просвітницьку діяльність вінницьких лісівників. Цікавими мають бути  виступи членів учнівських лісництв, які діють на базі держлісгоспів.

Довідка. Перший обласний лісівничо-просвітницький фестиваль «Пізнай ліс!» було проведено у Вінниці 15 вересня 2018 року, другий, присвячений 100-річчю утворення обласного управління лісового та мисливського господарства, – 14 лютого 2019 року.

За матеріалами: Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *