У Парижі планують штрафувати водіїв занадто гамірних авто

Новини Світу

У Парижі тестують шумові радіолокаційні системи, які дозволять штрафувати занадто гучні транспортні засоби. Про це повідомляє Engadget.

Повідомляється, що в Парижі в тестовому режимі нині працюють 57 шумових радарів. 40 з них розміщено біля барів та розважальних районах, ще 17 – біля великих будинків.

«Система складається з чотирьох мікрофонів, які визначають походження звуку, а також камери, що зв’язує його з конкретним транспортним засобом», – йдеться в повідомленні.

Читайте також
Цього року попит на електромобілі в Україні виріс у 1,5 рази
7 Серпня, 17:15
Tesla збирається побудувати в Україні мережу швидких зарядок
23 Липня, 00:28
Наголошується, що поки штрафи не передбачені, оскільки система працює в тестовому режимі. Однак, цієї осені місцева влада має намір розглянути законопроект, який дозволить чиновникам експериментувати зі штрафами за надмірний шум, що видають автомобілі. Це може спонукати жителів якомога швидше переходити на електромобілі.

Раніше повідомлялось, що Tesla планує збільшити обсяги виробництва електромобілів. Компанія веде підготовку до нарощування обсягів виробництва на заводі в Каліфорнії.

Зазначимо, що в Україні попит на електромобілі зріс на 58%. За перші шість місяців 2019 року український автопарк збільшився на 3,2 тис. електрокарів.

За матеріалами: РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *