У Вінницькій міськраді відповіли на петицію щодо смороду з очисних споруд у Сабарові

Новини Вінниці

Днями вінничани зареєстрували петицію щодо необхідності розв`язання  проблеми смороду, який іде з очисних споруд, розташованих в мікрорайоні Сабарів. Петиція набрала необхідну кількість голосів. Зокрема, у зверненні йдеться:

  • Просимо вжити всіх заходів та припинити періодичний нестерпний сморід від стоків в мікрорайонах Сабарів, Поділля, Свердловський масив. Сьогодні 10 серпня 2019 р. на вулицю зранку неможливо було вийти, потрібен протигаз! Невже не можна нарешті остаточно вирішити цю проблему, встановити сучасні очисні установки і припинити скидати нечистоти в річку. Страшно уявити, що відбувається з флорою і фауною річки Південний Буг, якщо навіть в повітря на десятки кілометрів розповсюджується такий їдучий сморід, що неможливо відкрити вікно. Раніше це відбувалось частіше, але і зараз проблема НЕ зникла, просто порідшали випадки. Та все ж, коли відбувається подібне, то всі місцеві жителі згадують нашу міську владу “незлим тихим словом.

Сьогодні, 29 серпня, міська рада оприлюднила  відповідь на петицію:

  • Петицію щодо неприємного запаху каналізаційних стоків, який періодично появляється в мікрорайонах Сабарів, Поділля та Сверловський масив розглянуто. 
    З приводу усунення неприємних запахів міських каналізаційних очисних споруд повідомляємо, що підприємством «Вінницяоблводоканал» постійно проводиться ремонт очисних споруд каналізації з відновленням окремих споруд та використанням сучасних матеріалів та реагентів. На разі застарілі споруди та обладнання ОСК потребують повномасштабної реконструкції і модернізації, яка дала б можливість покращити якість очищення стічних вод, ліквідувати запахи та зменшити екологічне навантаження на навколишнє середовище. 
    Повний комплекс заходів по реконструкції очисних споруд каналізації м. Вінниці потребує великих фінансових затрат. За попередніми розрахунками вартість реконструкції очисних складатиме понад 15,0 млн. євро і буде виконуватися в три етапи (три черги). 
    В 2018 році в рамках реалізації державної програми «Соціального-економічного розвитку» розпочато роботи першої черги реконструкції каналізаційних очисних споруд при загальні проектній вартості І-ї черги 48 433 480,00 грн. 
    В 2018 році виконано роботи з реконструкції І-ї черги ОСК на загальну суму 30 000тис.грн., а саме: 
    1. на станції скиду стоків виконано: заміну вікон, дверей, виконано заміну криші, завершено роботи по заміні старих прогнивших решіток, де всі роботи по управлінню та чистці решіток виконувалися вручну, на решітки з нержавіючої сталі в кількості 3х шт. закритого типу, з автоматичним управлінням та самовидаленням сміттям крупної фракції; завершено утеплення; 
    2. встановлено шибери з нержавіючої сталі в кількості 6 одиниць; 
    3. виконано монтаж станцій зливу стоків; 
    4. завершено роботи по монтажу та наладці системи вентиляції на насосній станції; 
    5. виконано роботи по заміні насосного обладнання; 
    6. накрито канали прийому стоків; 
    7. розпочато ремонт приміщення насосної станції ; 
    8. встановлено станції зливу стоків закритого типу. 
    В 2019 році КП «Вінницяоблводоканал» звернувся до Кабінету Міністрів України з клопотанням щодо виділення залишку коштів на завершення І-го етапу реконструкції міських очисних споруд каналізації. 
    Станом на 22.08.2019р. роботи по реконструкції ОСК призупинено в зв’язку з відсутністю фінансування з держбюджету. В разі виділення коштів з державного бюджету, роботи по реконструкції ОСК будуть продовжуватися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *