У СІЗО Вінницької установи покарань №1 ювенальні прокурори виявили порушення прав неповнолітніх

Новини Вінниці

Ювенальні прокурори Вінниччини переконані, що неповнолітні потребують спеціальної охорони і захисту, передусім у місцях несвободи. Відтак, у слідчому ізоляторі найбільш вразливою категорію ув’язнених є неповнолітні.

Саме тому прокуратурою Вінницької області систематично проводяться перевірки  у слідчому ізоляторі ДУ “Вінницька установа виконання покарань (№ 1)”.  У ході останньої виявлено низку суттєвих порушень вимог законодавства та прав ув’язнених дітей.

Зокрема, повторно встановлені порушення  вимог Закону України “Про попереднє ув’язнення” щодо роздільного тримання засуджених та взятих під варту неповнолітніх, а також наявності в камерах заборонених предметів (шнурки у кросівках та гострорізальні щипці), виявлено сховок у підлозі.

Заступником прокурора області скеровано вказівку виконувачу обов’язків начальника слідчого ізолятора з вимогою негайного усунення порушень та поновлення прав утримуваних неповнолітніх.

Завдяки діям працівників прокуратури керівництвом ДУ “Вінницька установа виконання покарань (№ 1)” поліпшено житлово-побутові умови підлітків, які утримуються у слідчому ізоляторі. Так, з 5 маломісних камер створено окрему дільницю для неповнолітніх, у цих камерах замінено несправні вікна на сучасні пластикові пакети, на випадок відсутності проточної води їх облаштовано спеціальними ємностями для питної води.

Перевірки тривають, питання додержання прав неповнолітніх ув’язнених перебувають на особливому контролі керівництва прокуратури області.

За інформацією: пресслужба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *