Вінниця та Львів очолили Рейтинг інвестиційної прозорості міст

Новини Вінниці

Вінниця покращила свій показник в Рейтингу інвестиційної прозорості міст, отримавши 18 балів проти 12-ти у 2018 році. Це найкращий показник у рейтингу, і він свідчить про те, що наше місто залишається найбільш прозорим в Україні для ведення інвестиційної діяльності. Першу сходинку рейтингу Вінниця розділила зі Львовом. 

Починаючи із 2018 року Програма «Transparent Cities/Прозорі міста» вимірює прозорість інвестиційного сектору 100 найбільших за чисельністю населення міст України. Методологія рейтингу інвестиційної прозорості була розроблена Трансперенсі Інтернешнл Україна із залученням бізнес-асоціацій, проектів міжнародної технічної допомоги та фінансовими організаціями. Про рівень прозорості свідчить сума балів за 17 ключовими індикаторами (максимально – 20 балів). Цього року дослідження проводились вдруге.

Серед оцінюваних показників, зокрема, перевіряли наявність антикорупційних програм, інформацію щодо проведення перевірки діяльності підприємств міста, наявність інвестиційного паспорту міста тощо.

  • Вінниця наразі є найбільш ймовірним лідером інвестиційної прозорості у новому Рейтингу прозорості міст. Міська рада задекларувала свою відданість найкращим стандартам прозорості політики, що стосуються залучення інвестицій, та навіть розмістила повідомлення про досягнення міста в Рейтингу інвестиційної прозорості в окремому розділі сайту, – зазначено в звіті Трансперенсі Інтернешнл Україна.

Інвестиційна прозорість підвищує шанси міст залучити нових інвесторів, а бізнес отримує сигнал про надійність локального партнера. Відтак місто отримує нові робочі місця, підвищується комфорт і добробут міста.

З деталями дослідження можна познайомитись тут

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *