«Книгу вінницького школяра» отримують 4985 першокласників

Новини Вінниці

Школи Вінниці проведуть  День  знань для своїх вихованців кожна по-своєму та в різний час, але усі – в неділю, 1 вересня. У місті за  парти сядуть 4985 першокласників, і кожен  отримає в подарунок «Книгу вінницького школяра».

  • Книга вінницького школяра відповідає змісту Нової української школи. Вона присвячена історії та сучасності Вінниці та Поділля – в ній йдеться про знакові історичні події, природні особливості краю. Також – про видатних вінничан, до речі, в цьому році книга доповнена інформацією про почесного громадянина нашого міста Раїсу Панасюк. Завдяки книзі діти знайомляться й із символікою держави та свого міста. Це видання з першого класу навчатиме дітей любити своє місто, Батьківшину, виховуватиме почуття патріотизму. Є тут й інформація щодо позашкільних закладів, які можуть відвідувати вінничани та багато іншої корисної інформації, – розповіла директорка департаменту освіти міської ради  Оксана Яценко. 

Нагадаємо, шкільні заняття у Вінниці розпочнуться з понеділка, 2 вересня.

Довідка.  Торік у Вінниці для перших класів було закуплено 1660 «Живих абеток» –  інтерактивних підручників. На книзі – QR-код і, якщо навести на нього гаджет (телефон,  планшет з відповідним додатком), книга починає «говорити», звірі «рухатись», рослини «рости».  Цьогоріч придбано «живі» абетки для вивчення першокласниками англійської мови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *