На 60 діб: 65-річного вінничанина, який кинув петарду в дітей взяли під варту

Новини Вінниці Топ

Вінницькою місцевою прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом «замаху на умисне вбивство більше двох малолітніх осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, з хуліганських мотивів».

Нагадаємо, у Вінниці 23 серпня у Вінниці на пр..Юності тамтешній мешканець через тривалий конфлікт із сусідами (на місці, де він паркує автомобіль, гралися діти) із балкону своєї квартири кинув у дітей запалену петарду. Стався вибух, який спричинив у дітей короткочасну втрату слуху, переляк, шоковий стан та дезорієнтацію. Відчули на собі вибух і решта людей, які перебували у дворі будинку. 9-річну забрала карета швидкої медичної допомоги. Після цього чоловік заховався в квартирі, затримати його вдалося лише із залученням спецпідрозділів для примусового проникнення до житла.

65-річному вінничанину оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 – п. п. 1, 2, 5, 7 ч. 2 ст. 115 КК України, та 26.08.2019 за клопотанням правоохоронців йому  обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права на внесення застави.

Досудове розслідування триває, у кримінальному провадженні проводяться слідчі дії.

О. Кравець, прокурор Вінницької місцевої прокуратури юрист 2 класу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *