У Франції завершився саміт лідерів “Великої сімки”

Новини Світу

У французькому місті Біарріц завершився саміт лідерів “Великої сімки” (США, Канади, Франції, Німеччини, Великої Британії, Італії та Японії).

Як заявив на підсумковій прес-конференції президент Франції Еммануель Макрон, напередодні саміту мала місце суттєва напруженість, однак результатом переговорів стало свідчення єдності, повідомляє «Голос Америки».

Макрон повідомив про підготовку зустрічі президентів США та Ірану Дональда Трампа і Хасана Рухані, щоб знайти рішення щодо ядерної угоди 2015 року.

У свою чергу Трамп заявив, що метою є досягнення угоди, згідно з якою Іран не матиме ядерної зброї і балістичних ракет, однак для досягнення такої угоди потрібен більш тривалий час.

Торкаючись торгової війни між США і Китаєм, Макрон зазначив, що вона створює напруженість в світі. Президент Франції заявив, що президент США говорив лідерам «сімки» про своє бажання укласти угоду з Китаєм.

Водночас Трамп висловив упевненість в щирому прагненні Пекіна дійти торговельної угоди зі США.

Наступного року щорічний саміт «Великої сімки» відбудеться в США.

Виступаючи в Біарріці, Трамп сказав, що саміт може пройти на його приватному гольф-курорті в Майамі. За його словами, рішення наразі не ухвалено, проте жодне з інших розглянутих місць проведення саміту не є настільки вдалим, як курорт Trump National Doral, оскільки він має велику площу і дає можливість розмістити делегації з кожної країни в окремій будівлі.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *