У Вінниці стартує командний чемпіонат України з шахів серед юнаків

Новини Вінниці

Із 27 серпня по першого вересня у Вінниці триватиме командний чемпіонат України з шахів серед дітей до 12 років. Його головним організатором є президент обласної шахової федерації, елітний міжнародний гросмейстер Аркадій Найдіч. Він встановив призовий фонд у 20 тисяч гривень. При цьому, жодних грошових внесків на чемпіонаті немає.

Сприяють проведенню змагання також Міністерство молоді та спорту України, Федерація шахів України, спортуправління Вінницької облдержадміністрації, спорткомітет Вінницької міської ради і МДЮСШ № 6 міста над Бугом.

Спортсмени гратимуть у спортшколі № 6 (вул. Театральна, 24) за системою «стінка на стінку». В кожній команді  – по два хлопці і дівчина. Медалі розігруватимуться одразу в трьох змаганнях – із класичної гри, швидких і блискавичних шахів.     

Нині вже заявилися 23 команди, які представляють всі куточки нашої держави. Рейтинг-фаворитом є команда Миколаєва (південь), всі учасники якої – кандидати у майстри спорту. Наступні лідери за середнім рейтингом гравців посідають: Івано-Франківськ (захід), Київ-2 (центр) і Дніпро (схід). Основна команда Вінниці, яку очолює кандидат у майстри спорту Юрій Штомпель, – п’ята за національним коефіцієнтом.     

Календар змагань

Класичні шахи. 27-30 серпня. 26 серпня, понеділок. День приїзду, реєстрація. 27 серпня. Продовження реєстрації. 14.00 – урочисте відкриття.
27 серпня. 14.30. 1 тур.

Швидкі шахи. 31 серпня, субота. 10.00, 1-9 тури.

Блискавична гра. 1 вересня, неділя. 10.00, 1-9 тури,

закриття орієнтовно о 13.00-13.30 год.

Проходитиме онлайн-трансляція партій на сайтах Вінницької обласної федерації шахів (chessvin.org.ua) та Федерації шахів України (ukrchess.org.ua).

За інформацією: прес-служба Вінницької обласної федерації шахів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *