У Вінниці урочисто відзначили День Незалежності України – вітаннями, нагородженням та концертом

Новини Вінниці

Сьогодні, 23 серпня, у Вінницької обласної філармонії імені Миколи Леонтовича відбулися урочистості до 28-ї річниці Незалежності України.

В залі – представники духовенства, учасники АТО/ООС, волонтери, медики, педагоги, робітники, представники бізнесових кіл, керівництво міста й області, народний депутат від Вінниччини Олександр Домбровський. Привітати вінничан з найвеличнішим святом держави прибули також представники іноземних делегацій та дипломатичних місій: Віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці Магда Арсеніч; делегація Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща на чолі з Маршалком Анджеєм Бентковські та Лодзиньського воєводства на чолі з Віце-маршалком Робертом Барилою; Ліберецький край Чехії представлено делегацією на чолі із заступником гетьмана Петром Тулпою; із району Сороки Республіки Молдова завітала делегація на чолі з заступником голови Сороцького району Юрієм Тодеряном.

Хвилина мовчання – шана пам’яті загиблих під час бойових дій на Сході України співвітчизників, серед яких  234  – з Вінниччини.

Голова облдержадміністрації Валерій Коровій дякував іноземним друзям за організацію відпочинку для дітей родин загиблих й поранених українських військових в м. Ясси (Румунія) та м. Кельце (Польща).

Говорив очільник області і про здобутки Вінниччини, яка нині є лідером серед усіх регіонів України за індексом промислового виробництва, і  про виклики, які нині стоять і перед Україною, і перед областю, зокрема. Пан Коровій подякував усім вінничанам за спільну роботу та взаємну підтримку.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, голова облРади Анатолій Олійник та Вінницький міський голова Сергій Моргунов спільно привітали земляків, удостоєних державних нагород і Почесних відзнак Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, а також вінничан, які, за визначенням обласної конкурсної комісії,  отримали найвищу місцеву відзнаку –  «За заслуги перед Вінниччиною».

Завершилися урочистості великою концертною программою «Новий день над Україною»  за участі творчих колективів області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *