Голова Нацполіції анонсував зміни у структурі двох підрозділів відомства

Новини України

Структурні зміни торкнуться Департаменту стратегічних розслідувань та підрозділів кіберполіції. Про це Голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив сьогодні, 23 серпня, в рамках розширеного засідання колегії МВС України.

Сергій Князєв повідомив, що наразі робота відомства у протидії організованій злочинності є найпродуктивнішою за останні вісім років. Кількість викритих організованих груп лише в порівнянні з ефективним минулим роком збільшилась зі 179-ти до 208-ми.

  • Але попри суттєве посилення в цьому напрямку ми відзначаємо трансформацію організованої злочинності. Йдеться про випадки поєднання криміналітету з бізнес-середовищем, представниками влади та політками, налагодження між структурами міжнародних стійких зав’язків. Це організована злочинність з владними повноваженнями. Відтак ми повинні забезпечити подальшу наступальність протидії оргзлочинності, насамперед, шляхом визначення нового вектору розвитку Департаменту стратегічних розслідувань, – повідомив Сергій Князєв.

Глава відомства зазначив, що реалізація відповідного завдання пропонується шляхом надання Департаментові стратегічних розслідувань статусу міжрегіонального підрозділу з вертикальним принципом підпорядкування. Відтак Сергій Князєв звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з пропозицією підтримати відповідне рішення.

  • Запропоновані зміни дозволять сформувати єдину для всієї Нацполіції політику протидії організованій злочинності, а також налагодити ефективну протидію її проявам як на регіональному, так і на загальнонаціональному  рівні. До того ж упровадження таких змін мінімізує вплив на службову діяльність поліції місцевими чиновниками, бізнесом та криміналітетом, – сказав Сергій Князєв.

Водночас Голова Нацполіції зазначив, що у зв’язку з діджіталізацією усіх аспектів життя суспільства, а також відповідно до потреб забезпечення кібербезпеки і протидії кіберзлочинності, відомством заплановані зміни й у структурі Департаменту кіберполіції.

Зокрема, вже прийнято рішення про необхідність структурного збільшення та якісного удосконалення підрозділів кіберполіції.

  • На заміну восьми міжрегіональним управлінням, які були укомплектовані виключно оперативним складом та орієнтовані на протидію кіберзлочинам, ми пропонуємо створити управління кіберполіції у кожній області. Вони матимуть у своїх структурах технічні підрозділи, підрозділи підтримки, а також підрозділи протидії кіберзлочинам, – повідомив Сергій Князєв.

Очільник Нацполіції додав, що ці підрозділи також додатково надаватимуть допомогу іншим підрозділам поліції за напрямками цифрової криміналістики, комп’ютерної і онлайн розвідки, комп’ютерної та інженерно-технічної підтримки розслідувань та оперативно-розшукової діяльності.

  • Додатково буде запроваджена комплексна система мотивації та професійного вдосконалення кіберполіцейських, а також низка заходів для запровадження сталого розвитку матеріально-технічної бази департаменту. Ми повинні максимально задовольнити зростаючі потреби суспільства у сфері протидії кіберзлочинам в умовах сучасного цифрового суспільства і кібернетичних та інформаційних атак з боку країни-агресора, – наголосив Сергій Князєв.

Нагадаємо, глава Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що відомство другий рік поспіль оцінюватиме свою ефективність на основі думки громадян.

Джерело: Департамент комунікації Національної поліції України 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *