Уперше в Україні скайдайвери склали фігуру 100-way (відео)

Відео Новини України

На аеродромі “Коротич” Харківського аероклубу 100 парашутистів з різних країн вперше в Україні склали і перебудували фігуру в небі. Про це повідомляє пресслужба Харківського аероклубу ім. В.Гризодубової ТСО України.

На аеродромі “Коротич” в рамках міжнародного проєкту “The first 100-way in Ukrainian sky” 22 серпня 2019 року зібрана і перебудована формація за участю 100 парашутистів”, – йдеться у повідомленні.

Досягнення фіксували три повітряних відеооператори.

Як зазначили в аероклубі, на аеродромі “Коротич” з 19 по 23 серпня 2019 року відбувався захід The Ukraine Invitational 100-way, в ході якого в небі зустрілися спортсмени-парашутисти з усього світу. Для реалізації амбітних ідей скайдайверів в повітрі працювали літаки сімейства “Антонов” – Ан-72 і два Ан-28.

Особливість третього за сезон міжнародного збору парашутистів в Харкові – це спроба вперше зібрати в небі України формацію 100-way. Уже на третій стрибковий день, 21 серпня, мета була досягнута. А наступного дня скайдайверам вдалося перевершити досягнення — в ході другого стрибка парашутисти зібрали і перебудували фігуру.

Постановниками міжнародних стрибків в Україні стали кращі світові капітани, серед яких — Дітер Кірш (Німеччина), Патрік Пасс (Франція), Ян Мілко Хоткінсон (Великобританія), Ілля Балашов (Україна). Участь в міжнародних зборах взяли 20 українських парашутистів.

В рамках зборів The first 100-way in Ukrainian sky авіація Національної гвардії виконала тренування екіпажів у вправах: зліт-посадка на смуги обмежених розмірів з ґрунтовим покриттям, десантування парашутистів.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *