«Пороги моєї землі»: у Вінниці в двох музеях експонується виставка робіт відомого художника Володимира Слєпченка

Новини Вінниці Топ

У середу, 21 серпня, вперше у Вінниці відбулася масштабна персональна виставка «Пороги моєї землі» Народного художника України – живописця, графіка, монументаліста, майстра психологічного портрету – Володимира Слєпченка.

Значима мистецька подія, присвячена Дню Незалежності України,  стала можливою завдяки ГО «Кращий Художник / The Best Artist», Вінницьким обласним краєзнавчому та художньому музеям.  Власне, експозиція розгорнулася залах одразу двох музеїв, у ній представлено понад 60 творів із проекту «Обрані часом», «Галереї портретів славетних українців», «Літературна еліта України», «Обличчя війни», «Життя», «Революція Гідності» та сюжетні полотна філософського змісту.

На Вінниччині Володимир Слєпченко – не вперше, влітку він був учасником ІІІ Міжнародного конкурсу-пленеру «Кращий Художник / The Best Artist» й отримав диплом переможця та міжнародну премію імені Валерія Гегамяна. За словами ідейного натхненника конкурсу Народного художника України Володимира Козюка, метр живопису працював поруч із молодими художниками, студентами мистецьких вишів без будь-яких упереджень, на рівних умовах. Для молоді це було надзвичайно корисно та повчально, адже авторська манера зображення пана Слєпченка – «артлайн» – унікальна.

До слова, Володимир Слєпченко з 1970 року презентував 75 персональних виставок у багатьох країнах світу, відзначений спеціальним призом на міжнародній виставці в Національному музеї КОБЕ (Японія), міжнародною премією Боттічеллі за визначний вклад у розвиток світового мистецтва, Всеукраїнською премією ім.Івана Огієнка. 

Живописні та графічні твори художника знаходяться в музеях, галереях та приватних колекціях в Україні та за кордоном.  Так, портрет Великого Магістра Мальтійського Ордену Ендрю Берті знаходиться в постійній експозиції Галереї портретів Великих Магістрів на Мальті, картина «Велике Хрещення» – в Соборі Святої Софії в Києві.

У Вінниці виставка Володимира Слєпченка» «Пороги моєї землі» працюватиме до 6 жовтня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *