Остап Бендер повертається до Жмеринки

Новини Вінниці

Більше тисячі жмеринчан висловили бажання повернути до Жмеринки пам’ятник Остапу Бендеру, який за короткий час став справжньою візитівкою міста. Його встановили на привокзальній площі у 2001 році до 80-річчя написання роману «Золоте теля», в якому згадується Жмеринка.

Довгий час кожен, хто проїжджав через станцію Жмеринка, міг сфотографуватися не лише на фоні величного вокзала-корабля, а й посидіти на стільцях біля головного героя романів Ільфа та Петрова «Дванадцять стільців» і «Золоте теля» Остапа Сулеймана Берта Марія Бендер-бея. Однак у 2011 році розпочали реконструкцію площі і пам’ятник зняли.

Нині ж на численні прохання жмеринчан та гостей міста місцева влада має намір повернути пам’ятник на своє місце. І обіцяють зробити це у найближчий час!

  • На звернення городян ми відшукали пам’ятник, домовилися зі скульптором Миколою Крижанівським про його відновлення, та у найближчий час повернемо Остапа Бендера нашому місту. Жмеринка не стоїть не місці, розвивається, сьогодні кожен може помітити цю тенденцію. Ми відкрили відремонтований басейн, встановлюємо сучасні спортивні і дитячі майданчики, плануємо повністю оновити міський парк. Ми зробимо Жмеринку туристично привабливою, чистою, затишною і комфортною, – повідомив секретар міської ради Юрій Світлак.

Пам’ятник планують встановити на тому ж місці, де він стояв раніше. Кошти на відновлення виділять із міського бюджету.

Яна Сладковська, zhmerynka.city

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *