Восени вінницьким «чорнобильцям» замінюватимуть посвідчення

Новини Вінниці

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів, у вересні розпочнеться процедура заміни посвідчень громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. У департаменті соціальної політики Вінницької міської ради попереджають: за новими документами треба буде звернутись жертвам аварії та ліквідаторам, з числа громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів та проведенні на них регламентних робіт.

Посвідчення мінятимуть на підставі рішення комісії обласної державної адміністрації з питань видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Громадяни, віднесені до учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, мають звернутись до управлінь соціального захисту населення за місцем проживання (реєстрації), а саме:

–           Управління соціального захисту населення (Правобережне): 

проспект Космонавтів, 30 (ІІ поверх), Прозорий офіс «Вишенька» (тел. для довідок: 50-83-98) 

–           Управління соціального захисту населення (Лівобережне): вул.Брацлавська, 85 (І поверх), Прозорий офіс «Старе місто» (тел. для довідок: 50-86-71)

Для заміни посвідчення громадянам необхідно подати до Управління наступні документи:

–           заяву; 

–           копії паспорту та ідентифікаційного номера;

–            матове фото 3×4, що відповідає віку громадянина (громадянки);

–            оригінал посвідчення, що підлягає заміні;

–            копію довідки МСЕК про встановлення інвалідності, пов’язаної з Чорнобильською катастрофою (для категорії 1);

–           копію експертного висновку щодо встановлення причинного зв’язку з Чорнобильською катастрофою(для категорії 1).

Прийом в документів буде здійснюватися управліннями з вересня 2019 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *