72% вінничан пишаються своїм містом: опитування

Новини Вінниці Топ

Більше 70% мешканців Вінниці пишаються своїм містом і готові рекомаендувати його як місце для комфортного життя, в той же час лише 12% готові «проміняти» його на інше місто України. Такі дані наведені в опитуванні, проведеному маркетинговою компанією GFK в рамках моніторингу впровадження Концепції інтегрованого розвитку міста. Результати дослідження громадської думки сьогодні, 16 серпня, презентували у міській раді.

Опитування проходило у лютому-квітні 2019 року у чотирьох містах: Вінниці, Житомирі, Чернівцях та Полтаві. Як показили результати, вінничани лояльні та емоційно прив’язані до свого міста. На твердження «Я пишаюсь своїм містом» позитивно відгукнулись 72% респондентів, 69% зізнались, що майбутній розвиток міста має для них велике значення, а 48%  активно цікавляться ініціативами щодо розвитку міста. При цьому 44% заявили, що можуть повністю реалізувати себе у Вінниці.

В середньому 64% опитаних готові рекомендувати Вінницю, і тільки 12% розглядають можливість переїхати в інше українське місто. В той же час готовність перебратись за кордон висловили 26% респондентів.

Для більшості мешканців Вінниця – передусім затишне, комфортне місто для життя. Саме таким його сприймають 67% учасників опитування. Трохи менше вінничан – 66%, вважають своє місто гостинним, а для 62% вона – місто, в якому хочеться залишитись.  

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *