Вінницькі старшокласники вивчатимуть фінансову грамотність за новими підручниками

Новини Вінниці

Учні 9-х та 10-х класів отримають нові навчальні матеріали, що допоможуть їм освоїти фінансову грамотність. Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України.

«Програму, навчальний посібник та робочий зошит «Фінансова грамотність. Фінанси. Що? Чому? Як?» було створено 2019-го. Вони повністю враховують зміни в фінансовій галузі за останні 5 років. Так, є блоки про основні права споживачів фінансових послуг, правила безпечної роботи з платіжними картками, криптовалюти, електронні гроші, платіжні інтернет-інструменти тощо», – йдеться у повідомленні.

У розробці матеріалів взяли участь фахівці МОН, проекту USAID «Трансформація фінансового сектору», Університету банківської справи та низка експертів.

  • Підприємливість і фінансова грамотність – одна з компетенцій, якою мають володіти учні та випускники нової української школи. Цей посібник – не просто практичний порадник. Він має розвинути в учнів критичне та системне мислення у фінансових питаннях, уміння оцінювати ризики та приймати зважені рішення щодо фінансів, – сказав заступник Міністра освіти і науки Вадим Карандій.

Посібник складається з 5-ти розділів та 25-ти тем. З нього учні дізнаються про сучасну фінансову систему, фінансові установи та їхні послуги. За підсумками курсу школярі зможуть навчитись ефективно управляти власними фінансами та відповідально користуватись фінансовими послугами. 

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *