Паперові пакети та оцет замість пластику і хімії: на Вінниччині живе «екологічно чиста» родина

Новини Вінниці

Торбини замість пакетів, бамбукові зубні щітки та оцет як засіб для миття підлоги: Олександр та Юлія Березовські із села Якушинці Вінницького району відмовились від пластику, поліетилену та шкідливих для довкілля шампунів, мила і миючих засобів.

Сім місяців тому Березовські почали сортувати сміття, а потім вирішили робити власноруч безпечні миючі засоби та шампуні. Так, щоб отримати екологічно чистий засіб для миття посуду, Юлія збиває блендером гірчичний порошок, соду та натерте кокосове мило. Цю суміш вона наносить на нетоксичні губки з целюлози.

Замість гелів для душу Юлія та Олександр використовують вспінену оливкову олію, а в магазини вони ходять із паперовими пакетами.

Ідеальну чистоту у будинку родина підтримує «дідівськими» методами: трошки оцту у воду – і ось, рідина для миття підлоги готова, додати у воду спирт, оцет і трохи крохмалю – і ось він, готовий спрій для вікон.

Усі вологі відходи Березовські компостують, тверді – сортирують і відвозять на станції переробки. Родина доводить: жити, не залишаючи шкідливого сміття, просто, адже пластику і хімікатам у побуті завжди є екологічно чиста альтернатива. На своєму прикладі подружжя виховує чотирьох дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *