Вінничанин Сергій Щетинін вважає вибори до Верховної Ради незаконними та подав судовий позов

Новини Вінниці

Верховний суд розпочав провадження за позовом з вимогою визнати незаконним проведення позачергових виборів Верховної Ради. Про це повідомляє Харківська правозахисна група

Позов подав вінничанин Сергій Щетинін. Він вважає, що Конституційний суд, визнаючи указ президента про розпуск Верховної Ради та проведення виборів, «керувався неофіційною версією Конституції, яка є у вільному доступі на сайті zakon.rada.gov.ua, проте так і не була вчасно опублікована в офіційних виданнях («Офіційний вісник України», «Голос України», «Урядовий кур’єр» і «Відомості Верховної Ради України»), як того вимагають норми самої Конституції». Отже, на думку позивача, чинним зараз є лише варіант Конституції від 28 червня 1996 року.

На цій підставі Щетинін наголошує, що проведення липневих виборів фактично порушило право громадян на вільне волевиявлення, бо у своїх рішеннях Конституційний суд і Центральна виборча комісія посилаються на юридично нечинні норми Конституції.

Як зазначається у повідомленні, Касаційна адміністративна палата у складі Верховного суду спочатку відхилила цей позов, але Щетинін вирішив оскаржити таке рішення суду. Представник позивача в суді говорить, що судді були вражені аргументами, викладеними в позові.

Микита Доброславський

Джерело: opentv.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *