У Вінницькому зоопарку в пари сурікатів народився малюк

Новини Вінниці

У родині сурікатів у  Подільському зоопарку – поповнення. Два тижні тому в подружжя цих ссавців народився ще один малюк. Малеча гуляє по вольєру разом із батьками та їх старшими дітьми, які народились взимку. Дивлячись на маму з татом, маленький хижак вчиться рити нірки, видиратися на пагорби та колоди. Щоправда, останнє виходить у пухнастика не дуже добре. То ж, втомившись від цього важкого заняття, маленький сурікат ховається в отвір у колоді. Тут йому не так спекотно і затишно.

Коли ж вся сім’я відпочиває у вольєрі просто неба, найменшого члена родини захищають від можливої небезпеки. Ховаючись за батьками та старшими братиками і сестричками малюк може розслабитись і безтурботно поспати.

Працівники зоопарку не виключають, що малюків більше. Але вилазить із нірки лише одне маля.

Це другі пологи у родини сурікатів за весь час їх перебування у Подільському зоопарку, – розповідає майстер по догляду за тваринами Подільського зоопарку Віта Зеленько. – Статева зрілість у цих тварин починається у три роки.Харчується малюк материнським молоком, а сурікатики, які народилися взимку, – вже цілком самостійні. Вони їдять все, що і їхні батьки, і навіть самостійно полюють. Із трьох місяців почали їсти м’ясо. В щоденному раціоні сурікатів – і овочі.

Вони їдять моркву, люблять огірочок. Їдять і яблука, але дуже трішки, – розповідає майстер по догляду за тваринами.

За її словами, риють нори сурікати не для розваги. У дикій природі у таких підземних ходах вони ховаються від небезпеки і шукають собі здобич.

Ці тварини дуже розумні і сімейні, – каже Віта Зеленько. – Коли збираються докупи, про безпеку малюка дбають всі, і батьки, і їх старші діти. Стають навколо нього і ховають від всіх.
Один з дорослих сурікатів майже постійно перебуває на варті і дивиться, щоб ніхто не напав на родину. У випадку небезпеки він одразу подає сигнал, щоб рідні встигли сховатися у безпечне місце.

За інформацією: прес-служба Подільського зоопарку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *