В.о президента вінницької «Ниви» назвав три причини невдалого старту сезону

Новини Вінниці

Три поспіль програних матчі, в яких було пропущено 6 і забито лише 1 гол – такі невтішні результати має вінницька «Нива» на старті чемпіонату серед команд Другої ліги. В чому причина невдалого початку сезону і як у стані «зелено-білих» планують виправляти ситуацію? На ці питання відповів в.о. президента клубу Вадим Кудіяров у інтерв’ю, опублікованому на сайті клубу.

  • Приношу вибачення від імені тренерського штабу і футболістів всім нашим вболівальникам за стартові поразки. На жаль, поки що ми не змогли порадувати вас хорошими результатами, – каже Вадим Кудіяров.

Вадиме Ігоровичу, поясність, будь-ласка, можливі причини невдалого старту

  • На мою думку, їх три. По-перше, ми провели короткий селекційний навчально-тренувальний збір, адже перерва після завершення попереднього чемпіонату України і початком нинішнього була нетривалою. Тому не всі наші футболісти ще перебувають у потрібних кондиціях. По-друге, маємо певну незіграність. Адже склад «Ниви» суттєво оновився. Багато наших новачків не мали досвіду в професійному футболі. Деякі інші молоді гравці були заявлені за «Ниву» лише в другому колі попереднього чемпіонату. Водночас створено певний психологічний бар’єр. Він з’явився після гри першого туру із «Поліссям» (Житомир), коли ми пропустили на останніх хвилинах і програли. Даються взнаки й штрафні санкції, які були винесені за підсумками минулого сезону. Коли ми не маємо можливості в трьох домашніх матчах поспіль запросити вболівальників на стадіон, це впливає на перебіг подій на полі. По-третє, на результати впливає суддівський фактор. Це стосується хоча б гри із «Поліссям» у цьому сезоні.

Яким є фінансове становище в клубі?

  • Визнаємо, що у нас певні фінансові проблеми. Наразі маємо підтримку з боку ОДА і обласної Ради. Як відомо, незабаром очікується призначення нового керівництва області. І ми не знаємо, чи будуть це «футбольні люди», які підтримуватимуть славетні традиції вінницького футболу.

Залучаємо й кошти з боку меценатів. Це поки що доволі невеликі суми. Втім, це дозволяє оптимістично дивитися в майбутнє. Перемовини із потенційними інвесторами тривають. Водночас звертаємося й до органів влади з ініціативою створення футбольного клубу у структурі комунального закладу.

В клубі є відповідальний за пошук меценатів і спонсорів?

  • Ми створили комерційний відділ «Ниви». Ним керує Василь Соловей. Він відвідує місцеві підприємства, пропонує співпрацю із клубом. Така робота активізувалася саме у серпні. Сподіваємося, що знайдуться компанії, яким небайдуже до стану футболу і спорту в цілому в нашому регіоні. Безумовно, на Вінниччині є соціально відповідальний бізнес, який зацікавлений у розвитку молоді і готовий підставити плече клубу. Тому ми запрошуємо всі фірми і комерційні структури спільно розвивати Великий футбол!

Як Ви оцінюєте рівень дитячо-юнацького футболу Вінниччини? Чи підростає гідна зміна гравцям «Ниви»?

  • Чотири роки поки в регіоні не було команди майстрів та три роки існування клубу зі ставкою на гравців з інших регіонів суттєво вплинули на рівень наших юних вінницьких футболістів. Справа в тому, що за цих сім років не було збудовано жодної системи, згідно якої випускники ДЮСШ могли б потрапляти у професійний футбол. Крім того, з наших ДЮСШ кращі, ще зовсім юні гравці переходили до великих футбольних академій клубів Прем’єр-ліги.Тому випускники наших спортшкіл не завжди дотягують до професійного рівня. І навіть молоде поповнення вінницької «Ниви» трохи «сире». Бо перехід із юнацького футболу у професійний має проходити плавно, а не різко. Ми даємо молоді спробувати себе на рівні майстрів. Це поки що не кращим чином впливає на результати команди, але це наш шлях.

Цього року вперше створена «Нива» U-19 …

  • До неї ми відбираємо кращих юніорів Вінниччини. Вони гратимуть на чемпіонаті України цієї вікової категорії. Така робота дасть можливість відбирати таланти, тобто кращі підписуватимуть контракти із професійною «Нивою».

Проект «члени клубу «Нива» продовжується?

  • Так. Я вдячний вболівальникам, які стали членами клубу. Запрошуємо всіх інших взяти участь в цьому проекті і спільно творити нову історію вінницького футболу!

До слова, на старті сезону вінничани поступились житомирському «Поліссю» (1:0), «Калушу» з Івано-Франківщини (0:3) та хмельницькому «Поділлю» (2:1).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *