Відомий активіст поставив Вінницю на 2 місце у рейтингу інклюзивності

Новини Вінниці

Відомий активіст Дмитро Щебетюк представив на своїй Facebook-сторінці суб’єктивний рейтинг доступності  українських міст. Вінниця у цьому «топі» інклюзивності посіла друге місце, поступившись лише Львову. Складаючи рейтинг, Дмитро брав до уваги як питання доступного транспорту, тротуарів, закладів, держустанов, так і внутрішнє відчуття безпеки у місті. 

  • Було важко визначитися, особливо зі Львовом та Вінницею, оскільки Львів для мене комфортніший в певних аспектах, а Вінниця динамічніше і цілеспрямованіше розвивається. Хоч перший також має цю перевагу. Франківськ має позитивні тенденції, і можливо скоро дожене, – поділився своїми думками активіст

Повний перелік із 23 міст виглядає так:

1. Львів
2. Вінниця
3. Івано-Франківськ
4. Київ 
5. Кропивницький
6. Черкаси
7. Слов’янськ 
8. Чернівці
9. Одеса
10. Тернопіль
11. Хмельницький
12. Кам’янець-Подільський
13. Луцьк
14. Кам’янське
15. Полтава
16. Ужгород
17. Дніпро
18. Харків
19. Павлоград
20. Рівне
21. Запоріжжя
22. Кривий Ріг
23. Чернігів

Незебаром Щебетюк обіцяє представити створений разом із Доступно.UA об’єктивний Рейтинг Доступності Міст із чіткими критеріям та параметрами, до якого увійдуть 10 міст з населенням 100-250 тис.осіб.

  • Зовсім скоро ми поїдемо до Івано-Франківська та Тернополя проводити моніторинг для створення першого в Україні, пілотного, рейтингу доступності міст, – пише він

Підсумовуючи свій рейтинг, Дмитро зауважив, що навіть міста з верхніх позицій мають дуже багато питань, які потребують вирішення. На його переконання, в таких містах також часом приймаються  абсурдні щодо забезпечення інклюзивності рішення, та тенденція в Україні, все ж, на краще.

До слова, Дмитро Щебетюк є співзасновником ініціативи Доступно.UA. Широкому загалу громадський діяч відомий  як ведучий рубрики «Інклюзія» у шоу «#@)₴?$0» з Майклом Щуром.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *