«Бал у Савойї», босса-нова і ніч польського джазу: що готує глядачам Vinnytsia jazzfest

Новини Вінниці Топ

Найстаріший джазовий фестиваль України Vinnytsia jazzfest цієї осені відбудеться вже у двадцять третій  раз. Із 20 по 22  вересня на вінничан та гостей міста чекатимуть незабутні виступи музикантів з України, Польщі, Австрії, Бельгії, Люксембургу, Ізраїлю, Південно-Африканської Республіки та Ямайки.

Грандіозний фестиваль, який пройде під гаслом «блискучий», розпочнеться 20 вересня мюзиклом «Бал у Савойї». Його вінницькій публіці презентують актори Київського національного академічного театру оперети.

Дійство відбудеться у театрі імені Садовського о 19:00.

  • «Бал у Савойї» вважається класичної оперетою, але у сценічній редакції українського режисера Богдана Струтинського він перетворився на справжній джазовий фейерверк. Трьохгодинна вистава відбувається у дві дії і кожні п’ять хвилин у вас з’являтиметься посмішка і ви захочете аплодувати, – запевняє директор фестивалю Павло Третьяков

Наступного дня о 19:00 на сцені театру виступить бельгійсько-люксембурзьке тріо Dock in absolute.

У своїй музиці  гурт, який отримав звання «Відкриття року-2017» за версією журналу Jazznews Magazine, поєднує джаз, класику, електронну музику та рок.

Концерт Dock in absolute плавно перейде у «Polish Jazz Night». Ніч польського джазу розпочнеться о 21:00  програмою «Монюшко по-джазовому» у виконанні квартета Міхала Кобоєка та міжнародного  хору «Voxcellence».

Продовжать джазову ніч автор музики до фільму «Вогнем і мечем», знаний маестро, джазовий скрипаль Кшесімір Дембскі та гурт Oleś Brothers  – брати-джазмени Марцін і  Бартломей Олесь. Цікаво, що брати-віртуози створюють неповторні джазові мотиви за допомогою лише барабанів та басу.

Вже у неділю, 22 вересня, о 18:00 у театрі гратимуть австрійські музиканти Mario Rom’s Interzone на чолі із талановитим трубачем Маріо Ромом.

  • Музиканти вільно переходять від хард-бопу до авангарду або фанку, майстерно жонглюючи стилями. Свінг, грув, драйв, різкі зміни темпу й розміру – все це є у музиці Mario Rom’s Interzone.  Їхній девіз: «Все дозволяється!» – тому ці троє грають джаз на 180% і невтомно дивують своїми імпровізаціями, спонтанністю на грані музичних прозрінь, віртуозністю й тонким музичним гумором, – йдеться в анонсі події

О 21:00 під час концерту-закриття фестивалю вінницькій публіці презентують світову прем’єру «Jazzy Latin Groove B & W» – проекту світових зірок джазу з Ізраїлю, ПАР та Ямайки, створеного спеціально для Vinnytsia jazzfest -2019.  

Саксофоніст Алекс Горен, піаніст Олександр Слуцький, контрабасист Валерій Ліпец та південноафриканський барабанщик Гладвін Машоко та інші виконавці гратимуть для вінничан запальні босса-нову і самбу.

Квитки на фестиваль поступлять у продаж до 20 серпня. До 20:00 23 серпня їх можна буде придбати за знижкою: єдиний фестивальний мультиквиток та перепустку на мюзикл «Бал у Савойї» продаватимуть по 230 гривень, після чого ціна стане виросте. Починаючи з вечора 23 серпня квитки коштуватимуть від 240 до 400 гривень, а 13 вересня подорожчають ще на 23%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *