У Львові відкрився перший в Україні комунальний стоматкабінет для тварин

Новини України

ЛКП «Лев» відкрило сучасний стоматологічний кабінет для тварин. Це – перша в Україні комунальна стоматологія для котів та собак. Про відкриття кабінету ввечері 8 серпня повідомили на Facebook-сторінці ЛКП. 

  • З комунальних закладів ми в цьому плані – перші в Україні. Щодо приватних я мушу детально вивчити це питання. Як правило у ветклініках такі процедури роблять в одній із хірургічних кімнат, а так щоб окремо як кабінет – такого не бачила, – сказала ZAXID.NET директорка ЛКП«Лев» Оксана Кошак.
  • У роті собак і котів існує близько 300 різноманітних видів бактерій, які, проникаючи в кров’яне русло, викликають серцеву, ниркову, печінкову недостатності. Разом зі слиною і кормом бактерії викликають гастрит, розлади травлення та інші захворювання. Саме тому проблема ротової порожнини – це проблема цілого організму, – розповів ветлікар-стоматолог ЛКП «Лев» Василь Захарчук.

Найпопулярнішою процедурою є так звана «чистка зубів». В собак часто зустрічаються випадки, коли постійні зуби виростають, а «молочні» ще не випадають. В котів дуже часто зустрічається одонтокластна резорбція зубів та гінгівостоматити. Також часто зустрічаються різні новоутворення та інші аномалії. Але, при вчасному зверненні до спеціаліста усі ці проблеми можна швидко та якісно усунути.

Нагадаємо, у березні на базі ЛКП «Лев» відкрився перший в Західній Україні банк крові для котів та собак. А вже через п’ять днів після відкриття завдяки банку у ветклініці комунального підприємства врятували першу тварину – собачку Грету породи хаскі, якій було всього 2,5 місяці. У тваринки виявили бабезії – внутріклітинні паразити, які уражають еритроцити крові у тварин та людей. Вона терміново потребувала допомоги.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *