Вінниця приймає міжнародну конференцію демократичних шкіл

Новини Вінниці

На території дитячого табору у селі Селище Тиврівського району у форматі open space триває міжнародна конференція демократичних шкіл IDEC/EUDEC. За повідомленням міської ради, загалом на захід приїхали більш ніж 400 учасників з 24 країн світу.  Тут експерти з демократичної освіти діляться своїм досвідом, проводять лекції,  паралельно діє  «Місто майстрів» з різними майстер-класами. Сьогодні тут побували представники міської та обласної влади.

Міжнародна конференція демократичних шкіл IDEC і EUDEC – це масштабна подія, яка проводиться щорічно в різних країнах світу з 1993 року. В цьому році її приймає Вінниця. Організатором виступила приватна школа «АІСТ»,  Вінницька міська рада підтримує проведення такого заходу.

Як зазначила директор департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, на конференції є багато вінницьких вчителів, вони обов’язково застосовуватимуть отримані  знання вже з 1 вересня, коли діти підуть до школи. 

На конференцію приїхали представники  США, Німеччини, Фінляндії, Бразилії, Ізраїлю, Франції, Греції, Іспанії, Данії, Великобританії, Нідерландів, Польщі, Індії, Японії, Південної Кореї, Непалу, Австралії тощо. Сюди запрошено всесвітньо відомих спікерів, речників демократичної освіти, серед них – Джері Мінц з США, який є директором ресурсного центру альтернативної освіту у Нью-Йорку.  Тут можна не лише дізнатись про демократичну освіту, а й взяти участь у майстер-класах, адже з сьогоднішнього дня тут діє ще й Місто майстрів. Тут можна навчитись азам соломоплетіння, гончарства, різьблення по дереву, вишивки, писанкарства, миловаріння тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *