На Вінниччині вшанували пам’ять загиблих прикордонників

Новини Вінниці

У Могилів-Подільському прикордонному загоні, сьогодні, 7 серпня, вшанувати пам’ять загиблих героїв-прикордонників, які віддали життя, захищаючи територіальну цілісність та суверенітет України на Донбасі. Про це повідомляють в обласній адміністрації.

П’ять років тому, 6 серпня 2014 року, бійці загону здійснили героїчний прорив з, так званого, Південного котла, залишивши за наказом командування пункт пропуску «Довжанський». На цих бойових позиціях воїни протримались два надважких місяці. За словами начальника Могилів-Подільського прикордонного загону полковника Ігоря Тимчука, у той важкий час воїни щодня проявляли відвагу та самопожертву, мужність та героїзм, відчайдушність і бойове братерство.

  • Ми ніколи не забудемо подвиг наших побратимів, бо не маємо права забути. В результаті неодноразових реактивних та мінометних обстрілів 10 прикордонників загинули, 5 – зникли безвісти, 36 військовослужбовців зазнали поранень. Серед загиблих героїв наші земляки – військовослужбовець загону старший прапорщик Ігор Присяжнюк та курсант Оршанецького навчального центру солдат Сергій Бойко з Крижополя. На прикладах безпрецедентного героїзму наших побратимів ми повинні виховати нове покоління прикордонників з ідеологією патріотизму та відданості українському народові», – зазначив Ігор Тимчук.

За вірність військовому обов’язку, проявлену мужність під час виконання бойових завдань в ПП «Довжанський» та у зв’язку з п’ятою річницею виходу з Довжанського котла учасники бойових дій були відзначені почесними грамотами з виплатою грошової винагороди обласної державної адміністрації та обласної Ради, міської ради та райдержадміністрації, командування загону.

Пам’ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання. На завершення заходу до Меморіалу героям-прикордонникам поклали квіти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *