У НБУ назвали найдорожчу пам’ятну монету

Новини України

Найдорожчою пам’ятною монетою у першому півріччі 2019 року стала монета “25 років незалежності України”. Про це повідомили у прес-службі Національного банку України.

Найдорожчою у першому півріччі цього року стала золота пам’ятна монета “25 років незалежності України”, реалізована під час аукціону. Її вартість становила 166 779,00 грн”, – повідомили у прес-службі.

Довідка: “25 років незалежності України” – золота ювілейна монета номіналом 250 гривень з серії “Відродження державності”. Монету випустили 2016 року тиражем 400 штук.

На аверсі монети розміщено: на матовому тлі напис півколом “Україна” (угорі), номінал “Двісті п’ятдесят гривень” (унизу); у центрі, на дзеркальному тлі, у колі зі стилізованого рослинного орнаменту — малий Державний Герб України, під яким — рік карбування монети “2016”. На реверсі монети на тлі стилізованого букета зображено мапу України з жовто-блакитним прапором (елемент оздоблення — емаль) та написи “25 років” (над мапою), “Незалежності України”.

Нагадаємо, за перше півріччя 2019 року Національний банк України реалізував пам’ятних та інвестиційних монет на суму 169,16 млн грн.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *