На Вінниччині медсестра отримала хронічні захворювання, працюючи зі шкідливими речовинами

Новини Вінниці

У медсестри Гасинської центральної районної лікарні виявили професійні захворювання. Як інформують в обласному управлінні держпраці, у 34-річної жінки діагностували хронічну кропив’янку, що маж рецидивуючий перебіг, та хронічний кон’юктивіт. Супутній діагноз – метаболічна кардіоміопатія, СН 0; та вазомоторний риніт в алергічній формі.

Відповідно до результатів перевірки, медпраціниця захворіла через шкідливі умови праці. Виявилось, що медсестра протягом 7 років, 6 місяців і 12 днів під час виконання трудових обов’язків мала контакт із хлорвмісною хімічною речовиною Клінідез (Klinides). Наявні й інші шкідливі фактори – маса піднімання та переміщення вантажу, вимушена робоча поза в нахиленому положенні, емоційна та інтелектуальна напруженість.

За результатами розслідування виявлено ряд порушень нормативно-правових актів з охорони праці.

Щоб унеможливити подібні випадки, Гайсинській районній лікарні рекомендували провести у повному обсязі періодичні медичні огляди всіх працівників та безкоштовно забезпечити працівників, які працюють у шкідливих умовах праці спецодягом за встановленими нормами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *