«Швидкий тризуб»: нацгвардійці з Вінниччини готуються до міжнародних навчань

Новини Вінниці

Зведена рота військової частини 3028 розпочала підготовку до участі в українсько – американських навчаннях Rapid Trident – 2019 (Швидкий тризуб). Підготовка відбувається на Київщині у Міжнародному центрі НГУ. Її проводять канадські інструктори. Про це повідомляє видання «Калинівка. city».

Упродовж місяця 18 канадських інструкторів будуть навчати гвардійців зведеної роти процесу управління військами та зв’язку за стандартами НАТО, тактиці пересування та інженерній підготовці, тактичній медицині та топографії. Після проведення тренування взводів відбудуться триденні навчання у складі роти.

Командир зведеної роти в/ч 3028 старший лейтенант Максим Солонар зазначає, що його підрозділ вперше братиме участь у міжнародних навчаннях, але у складі роти є взвод оперативного призначення під командуванням старшого лейтенанта Рафаеля Сандлера, який у квітні цього року у складі 72-ої окремої механізованої бригади Збройних сил України був учасником багатонаціонального тренування в рамках Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи – Україна (JMTG-U).

«Rapid Trident – 2019» – військові навчання, які відбуваються на території України з 2006 року в рамках програми «Партнерство заради миру» за участю військовослужбовців країн НАТО. Зокрема у 2018 році у навчаннях взяли участь військові підрозділи 10 країн-членів НАТО та 4 країн — партнерів НАТО, всього — 14 країн, а саме — Україна, США, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Канада, Литва, Молдова, Німеччина, Румунія, Польща, Туреччина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *