Forbes: Україна потрапила в ТОП-20 небезпечних країн для жінок-туристів

Новини України

Сьогодні жінки подорожують самі частіше, ніж будь-коли. Згідно з даними Travel Industry Association, приблизно 32 мільйони американських жінок на рік їздять кудись без будь-якого супроводу. Але жорстока реальність в тому, що це може бути ризиковано.

Президент компанії WorldAware, яка проводить оцінку глобальних ризиків для бізнесу, сказав Los Angeles Times, що чоловікам на «100% легше подорожувати», ніж жінкам. Тож щоб допомогти визначити найгірші місця для самотніх туристок журналісти Ашер і Лірік Фергюссон, які пишуть про безпеку подорожей, склали Індекс загроз для жінок, в який занесли країни з найвищими ризиками.

Як пише Forbes, подружжя оцінили всього 50 країн, популярних серед міжнародних туристів. Вони врахували вісім факторів: безпека для жінок на вулицях, рівень умисних вбивств, сексуального насильства, інтимного насильства з боку партнерів, юридичної дискримінації, а також врахували індекс гендерної нерівності й насильства проти жінок. Дані були взяті з Gallup World Poll і Equal Measures 2030 від організації Gender Advocates Data Hub.

Україна опинилася в рейтингу найбільш небезпечних для жінок, які подорожують самі, на 20-му місці. Вона розмістилася зразу після США.

  • Україна – шоста в рейтингу поганої вуличної безпеки. Вона також нижче середнього рівня в оцінках гендерної нерівності. Українці не вважають гендерну дискримінацію на робочому місці серйозною проблемою, – зауважили автори рейтингу.

Росія ж опинилася в трійці найгірших країн для туристів-жінок через високий рівень умисних вбивств і сексуального насильства.

  • Ця красива країна з любов’ю до горілки також погано себе показала у низці категорій. Зокрема, вона дев’ята найгірша країна у світі за юридичною дискримінацією жінок, – вказали автори.

На другому місці опинилася Бразилія. А першість серед найгірших дісталася ПАР через поганий стан вуличної безпеки й низку інших факторів. Автори зауважують, що в Південно-Африканській республіці історично так сталося, що до жінок ставляться жорстоко. Однак, ситуація помалу покращується. Втім, часом жінкам, які подорожують країною, радять не їздити, не гуляти й не пересуватися нікуди без супроводу. І бажано поводитися «консервативно».

В п’ятірку найкращих і найбезпечніших країн для жінок, які подорожують самі, автори внесли Швейцарію, Австрію, Ірландію й Сінгапур. Лідерство в ТОП-5 найбезпечніших отримала Іспанія.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *