Домовитись без суду за допомогою посередника: у Вінниці працюватиме безплатний кабінет медіації

Новини Вінниці

На Базі Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відкриється кабінет медіації, в якому містяни матимуть можливість вирішувати свої сімейні та спадкові суперечки за допомогою медіатора на безоплатній основі. Відкриття кабінету  відбудеться 26 липня 2019 року о 12:00 годині у приміщенні Вінницького молодіжного центру КВАДРАТ.

Сама по собі медіація – це вид альтернативного врегулювання суперечок, метод їхнього вирішення із залученням посередника (медіатора), який допомагає сторонам к налагодити процес комунікації  і проаналізувати конфліктну ситуацію таким чином, щоб вони самі змогли обрати той варіант рішення, який би задовольняв інтереси і потреби усіх учасників конфлікту.

  • Медіацію можна успішно застосовувати в цивільних справах. Фактично кожне шосте звернення, з яким українці звертаються для отримання правової допомоги, стосувалось сімейного права (понад 16% усіх звернень), кожне десяте – спадкового (більше 9%).
    Ми розуміємо, що такий спосіб вирішення конфлікту як медіація зберігає час та кошти клієнтів, а також дасть змогу економити бюджетні кошти на оплату послуг адвокатів та зменшить кількість справ, що передаватимуться до суду,
    зазначають у Центрі

Відвідати відкриття кабінету можна, зареєструвавшись на за номером телефону (0432) 56-01-80 (Дар’я).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *