«Таке свято повинно святкуватися по всій Україні і далі!»: на Вінниччині відгуляли День Кума та Куми

Новини Вінниці Топ

Гніванська територіторіальна громада відгуляла «День Кума та Куми». Свято, започатковане міським головою Гнівані Володимиром Кулешовим, місцеві мешканці традиційно відзначають у третю суботу липня.

Як повідомляється на сайті ОТГ, на святі були запальні музики, пісні, танці, розваги, смачні напої, їжа, святковий ярмарок та атракціони. Також серед учасників гулянь розіграли безкоштовну лотереї «Щасливий дзвінок».

І хоча День Кума та Куми поки що проводиться лише у Гнівані, проте з’їжджаються на нього мешканці багатьох населених пунктів, а цього разу спеціально на свято приїхали й гніванчани, які мешкають закордоном. Один із щасливчиків лотерейного розіграшу відзначив :

  • Таке свято повинно святкуватися по всій Україні і далі!

На чималу площу суботнього ринку зібралося до трьох тисяч учасників. Їх розважали місцеві артисти. Родзинкою свята став виступ Заслуженого артиста України Ігоря Юрковського в супроводі гурту «Фанфари Купали».

Сам автор свята пояснює, що в цей день є нагода згадати своїх кумів, привітати їх, а, по можливості, зустрітися і гарно відсвяткувати! З його слів, таке свято має напрямок об’єднання українців, адже куми мають своїх кумів, а ті в свою  чергу своїх і, якщо взятися всім за руки, утвориться великий щільний цілісний ланцюг, який здатен об’єднати всіх. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *