Громада на Вінниччині отримала соціальне таксі

Новини Вінниці

Тульчинська об’єднана територіальна громада отримала спеціально обладнане соціальне таксі для перевезення громадян із порушеннями опорно-рухового апарату, повідомляє «Урядовий кур’єр». Авто придбане коштом державного бюджету при співфінансуванні з місцевих бюджетів на виконання програми Кабміну.  

Спеціальне авто призначене для транспортування двох людей у візках і трьох супроводжуючих. Воно укомплектоване пасажирським підйомником, що керується дистанційним пультом (для зручності підйомник має перехідний місток). Виготовлено автомобіль в Україні на основі вантажно-пасажирського мікроавтобуса PEUGEOT Boxer. Основні технічні параметри відповідають Директивам безпеки ЄС.

У газеті Кабінету Міністрів зазначено, що програма стимулювання територіальних громад до створення служб перевезень людей з інвалідністю (соціальне таксі) вкрай важлива задля усунення бар’єрів у життєдіяльності громадян, у реалізації їхніх прав і транспортної доступності. Тульчинська громада першою на Вінниччині отримала такий автомобіль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *