У Німеччині автоматичному гаражу дозволили паркувати машини без нагляду людини (відео)

Відео Новини Світу

Німецькі компанії Daimler і Bosch отримали від влади Німеччини дозвіл на експлуатацію системи безпілотного паркування без участі людей. 

Як повідомляє N+1, тепер на в’їзді в гараж в музеї Mercedes-Benz в Штутгарті водій може здати автомобіль під управління системи паркування, після чого він з допомогою автоматики самостійно проїде до відведеного йому місця і припаркується.

Зазначається, що компанії не розкривають, з якими саме автомобілями працює гараж, проте, імовірно, він сумісний тільки з автомобілями Mercedes-Benz, причому невідомо, які моделі будуть підтримувати цю функцію.

Водночас, Daimler і Bosch заявляють, що це перший в світі дозвіл на експлуатацію, а не тестування, автомобілів з четвертим рівнем автономності в межах паркування.

Зазначається, що Daimler та Bosch створили безпілотний гараж в 2015 році, в музеї Mercedes-Benz в Штутгарті. У перші роки він працював в режимі тестування: спочатку він працював у закритому режимі, потім його відкрили для звичайних користувачів, але під час поїздок за кермом перебував страхує водій.

Тепер компанії отримали від міністерства транспорту землі Баден-Вюртемберг дозвіл на експлуатацію паркування в звичайному режимі без страхувального водія.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *