На Вінниччині визначили найшвидших шахістів

Новини Вінниці

Вихідними у Вінниці на базі МДЮСШ № 6 пройшли чемпіонати області зі швидких та блискавичних шахів. Вони мали статус 5-го і 6-го етапів чемпіонату Вінницької обласної шахової федерації, яку очолює міжнародний гросмейстер Аркадій Найдіч

У чемпіонаті зі швидкої гри стартували 56 спортсменів різної кваліфікації, які представляли Вінницю та Вінницький район, Літин, Піщанку, Жмеринку, Козятин і Калинівку.

Золото впевнено здобув молодий майстер ФІДЕ із Вінниці Олег Биковський. Він захопив лідерство на старті та впевнено його утримував, набравши в підсумку 7,5 очки із 9 можливих. Срібним призером став вінницький старшокласник, кандидат у майстри спорту України Дмитро Щербина – 7 очок. Бронза – в активі також представника обласного центру – кандидата у майстри спорту Олександра Швайгера – 6 очок.

Наступного дня грали в бліц. Там за медалі боролися 38 спортсменів. Частина юних шахістів із зрозумілих причин проігнорувала змагання із блискавичної гри, для участі в якому бажано мати відповідну кваліфікацію та майстерність. 

Впевнену перемогу здобув Дмитро Щербина – 11 очок із 12 можливих. У юнака не виявилося жодної поразки, лише дві нічиї. Срібним призером став майстер спорту України Артур Роєнко (Жмеринка) – 10 очок. Третя позиція – у Олега Биковського – 9,5 балів. Це тріо гарантувало собі медалі за два тури до кінця.  

В обох змаганнях діти складали серйозну конкуренцію дорослим спортсменам. Найкраще серед них показав себе 11-річний кандидат у майстри спорту Максим Біленький (Вінниця). В підсумкових таблицях він розташовувався одразу за основними призерами і отримував нагороду серед кращих гравців із рейтингом до 1700 одиниць ЕЛО. Також було вручено нагороди найсильнішим серед дітей, ветеранів і жінок.

Наступне шахове змагання у Вінниці відбудеться четвертого серпня. Це буде сьомий етап чемпіонату Вінницької обласної шахової федерації.

За інформацією: прес-служба Вінницької обласної шахової федерації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *