Хто гучніше: у Вінниці просто неба молилися віряни ПЦУ та УПЦ

Новини Вінниці

У неділю, 21 липня, в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці відбулося вечірнє богослужіння, яке очолили митрополити Вінницький і Барський Симеон та Вінницький і Брацлавський Роман, взяли участь священики трьох єпархій Православної Церкви України на Вінниччині та кілька сотень парафіян кафедрального собору.

Богослужіння відбувалося на вулиці перед храмом. У безпосередній близькості від вірян ПЦУ молилися й представники УПЦ, що є частиною Московського Патріархату. Потужне звукове підсилення, яке вони використовували, звичайно ж, заважало богослужінню, але не стало перешкодою щирій молитви вірян Помісної Української Церкви.

У своєму архіпастирському слові на це звернув увагу митрополит Симеон. Владика, зокрема, сказав: «Сьогодні, чуєте, – один і той самий акафіст звучить різними мовами: українською і слов’янською. Прекрасно! Але через те, що сьогодні ми маємо такі взаємні непорозуміння, то стараємось перекричати: хто кого.»

Митрополит Симеон наголосив: «Слава Богу, що сьогодні звучить не сварка, не обзивання і не прокльони, а слова прославлення Господа і Його Пречистої Матері Марії!» Цими словами архіпастир вкотре звернув увагу на те, що необхідно уникати сварок і лихослів’я, щоби потім, коли Православна Церква в Україні буде єдиною, віруючим українцям не було соромно дивитися в очі один одному.

До речі, соборні священики і віряни цього вечора звернули увагу, що у тих, то хто проходив повз собор на молитву УПЦ МП, було набагато менше агресії і майже не звучали образливі слова. А деякі віряни навіть віталися. Це вселяє надію, що примирення між юрисдикціями в Україні можливе, якщо простих віруючих не будуть налаштовувати негативно окремі їхні пастирі.

За інформацією: прес-служба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *